ázsiai luxuskórházak

20141109_170835Ha véletlen elkapna bármilyen betegség Bangkokban, akkor semmiképpen nem kell aggódnod, mert itt a kórházak irtó menők! A térségben egyébként is hires Thaiföld a remek orvosairól, de amit a kórházban láttunk, hát, az igazán meglepett! Vannak magánkórházak és államiak, a kettő között nem annyira az ár az igazán nagy különbség, mert a magánkórházak sem igazán drágák (bár nyilván vannak árkülönbségek a luxus és a mégluxusabb között), hanem az idő. Egy magánkórházban nem kell egy órát várnod az orvosra, hanem mehetsz időpontra és akkor hamarabb megvagy. Szóval leginkább az időt fizeted meg. Mert a minős20141109_152206ég tök ugyanolyan, beszélnek az orvosok angolul és minden szép és új és tiszta. És gondoskodnak rólad és türelmesek, kedvesek és hozzáértőek.
Az első alkalommal az irodámhoz legközelebbibe mentünk, mert kellett a munkavállalásimhoz egy vérvizsgálat (ami egyébként is vicces, mert egyetlen igazi tesztet csináltak, azt pedig a szifiliszre…). Nos, a kórházba20141109_152153n van külön nemzetközi iroda, ahol hoszteszek várnak, kitöltöd az űrlapot, majd felkisérnek az emeletre az orvoshoz. Minden nővérke, hosztesz vicces kiskosztümben van, olyanok, mint a stewardess-ek, mindenhova kisérgetnek és kérdezgetik, hogy jól vagy-e és nem kérsz-e egy kis vizet stb, kábé mintha egy kávézóban lennél.
Aztán voltunk múlt hétvégén (itt hétvégén is ugyanolyan rendelés van, mint hétköznap) egy gyerekorvosnál, hogy mégis ismerjünk itt egy diabéteszes orvost a Levinek. A képek magukért beszélnek… pálmafák, zongorista, bár, 20141109_152455akvárium, olvasósarok a gyerekeknek, kis szinház és játszóház, fotelek, tévé és számitógépes játékok. Az orvos és a nővérkék cukik, beszélnek angolul, kedvesek és leginkább arra vágynak, hogy a kivánságaidat teljesitsék, neked, mint vendégnek! (nem betegnek! hanem vendégnek)
Szóval van ilyen is… itt, a világ másik végén, itt a “fejletlen Ázsiában”!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.