Rólunk

Szia!
L. vagyok. Ezt a blogot elsősorban a családunknak, barátoknak kezdtem írni, no meg magamnak 2014-ben, mikor Bangkokba költöztünk, leginkább azért, mert annyira, de annyira más volt ott az élet, hogy azt korábban még elképzelni sem tudtam, és ezt feltétlen le akartam jegyezni, megosztani. Azóta jópár év eltelt és nagyon köszönöm, hogy te is azok között a több tízezrek között vagy, aki megfordult már itt nálam.
Az elmúlt években kibővítettem a blogot, mert hozzácsatoltam egy részt, amikor Kanári szigeteken éltünk és sok cikket találsz a Magyarországon töltött egy évünkről is.
Néhány szóban rólunk:

  • 2013-ban hagytuk el Magyarországot hárman, a férjem, a 8 éves fiam és én. “Csak-oda” repülőjegyet vettünk Kanári szigetekre, Gran Canáriára. Hogy miért is, azt itt bővebben leírom. Karriert, jó állásokat hagytunk otthon, és elindultunk egy olyan szigetre, ahol még sosem jártunk, egy olyan országba, amely nyelvét nem beszéltük, alig egy kis pénzzel a zsebünkben.
  • Szuper volt Kanárin, de a fiam ott lett 1-es típusú diabéteszes, krónikus beteg, ami erősen meghatározta az ottlétünket.
  • Egy év napozás, tengerparton élés, homokszobor-építés után kaptam egy állást Bangkokban, 2 évre. Így 2014 nyarán el is indultunk Ázsiába. Az ott töltött két év a legemlékezetesebb élményeink közé tartozik. Dolgoztam Indonéziában, Malajziában és Fülöp szigeteken is és L. 10. szülinapját Nepálban, a Himaláján töltöttük.
  • 2016 májusában költöztünk haza Magyarországra egy kis “szünetre”, hogy otthon szülessen meg második fiam. Aztán egy év múlva, 2017 májusában újra továbbálltunk, Olaszországba, Firenzébe.
  • Mikor több időm volt, még Bangkokban, akkor V. barátnőmmel – aki 4 gyerekével Angliában él – elkezdtünk egy blogot külföldi iskolákról, amelyhez magyar családokat kértünk meg, hogy írják meg tapasztalataikat. Sajnos időnk már nem engedi, hogy ezt a blogot folytassuk, de sok érdekességet találhatsz ezen a blogon a világ különböző oktatási rendszereiről, személyes tapasztalatok által. Világ iskolái blog.
  • Másfél év után, 2018 november elsején hagytuk el Olaszországot és egy hónapra Portugáliába mentünk, amibe totálisan beleszerettünk. Aztán két hét Madrid következett egy munkamegbeszélés miatt és aztán karácsony otthon. Aztán valahogy otthon ragadtunk, azaz Magyarországon. De nem mondanám, hogy maradunk, leginkább átutazóként tekintek magunkra, akik éppen Magyarországon vannak.