Rólunk

Szia!
Liza vagyok. Ezt a blogot elsősorban a családunknak, barátoknak kezdtem írni, no meg magamnak 2014-ben, mikor Bangkokba költöztünk, leginkább azért, mert annyira, de annyira más 20140719_150503volt ott az élet, hogy azt korábban még elképzelni sem tudtam, és ezt feltétlen le akartam jegyezni, megosztani. Azóta jópár év eltelt és nagyon köszönöm, hogy te is azok között a több tízezrek között vagy, aki megfordult már itt nálam.
Az elmúlt években kibővítettem a blogot, mert hozzácsatoltam egy részt, amikor Kanári szigeteken éltünk és sok cikket találsz a Magyarországon töltött egy évünkről is.
Néhány szóban rólunk:

 • 2013-ban hagytuk el Magyarországot hárman, Gergő, a férjem, Levi, aki 8 éves volt és én. “Csak-oda” repülőjegyet vettünk Kanári szigetekre, Gran Canáriára. Hogy miért is, azt itt bővebben leírom. Karriert, jó állásokat hagytunk otthon, és elindultunk egy olyan szigetre, ahol még sosem jártunk, egy olyan országba, amely nyelvét nem beszéltük, alig egy kis pénzzel a zsebünkben.
 • Egy év napozás, tengerparton élés, homokszobor-építés után kaptam egy állást Bangkokban, a dél-kelet ázsiai Greenpeace irodában, 2 évre. Így 2014 nyarán el is indultunk Ázsiába. Az ott töltött két év a legemlékezetesebb élményeink közé tartozik. Dolgoztam Indonéziában, Malajziában és Fülöp szigeteken is és Levi 10. szülinapját Nepálban, a Himaláján töltöttük.
 • 2016 májusában költöztünk haza Magyarországra egy kis “szünetre”, hogy otthon szülessen meg közös gyerekünk, Oliver. Aztán egy év múlva, 2017 májusában újra továbbálltunk, most Olaszországba, Firenzébe.
 • Gergővel mindketten a civil szektorban dolgozunk, adományszervezési és önkéntes-menedzsment területen. Van egy kis konzultánsi oldalunk is, ha érdekel, hogy mivel foglalkozunk, látogass el oda is. Nonprofit Consultancy
 • Mikor több időm volt, még Bangkokban, akkor Viki barátnőmmel – aki 4 gyerekével Angliában él – elkezdtünk egy blogot külföldi iskolákról, amelyhez magyar családokat kértünk meg, hogy írják meg tapasztalataikat. Sajnos időnk már nem engedi, hogy ezt a blogot folytassuk, de sok érdekességet találhatsz ezen a blogon a világ különböző oktatási rendszereiről, személyes tapasztalatok által. Világ iskolái blog.

 

 

 

Advertisements

4 thoughts on “Rólunk

 1. Kedves Liza! Nagyon tetszik a blogod és szeretnék kapcsolatba lépni veled, hogy kérdezni tudjak. Hasonló ( bár kevésbé ilyen kalandos) megmérettetésre készülünk mi is,a családdal.
  Sosem írtam még választ semmilyen blog bejegyzésre, remélem ezt megkapod.
  üdv: Anikó Mo-ról.

  Like

 2. Kedves Liza, HA-n olvastam rólatok és fiatok problémájáról.
  Jövő héten kezdek fordítani két angol nyelvű leírást cukorbetegség gyógyszer nélküli gyógyításáról. Ha érdekel, átküldöm az angol nyelvű linkeket, Lehet, hogy konkrétan nem lesz megoldás, de tágítja az ismereteket és sok segítséget ad.
  üdvözlettel:
  Tamás Mo-ról

  Like

 3. Szia! Az indexen olvastam rólatok egy cikket, annyira aktuálisnak tűnik az én életemben is….
  A 137-es buszról ismerősök voltatok. 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.