a nagy madridi tali

Madridi tartózkodásunk valódi célja egy meeting volt, ahol a konzultánsi munkánk befejezéseként egy előadást kellett rittyentenünk és aztán okosan hozzászólni a következő két nap megbeszélésén a megbízónkkal, a világ legnagyobb állatvédelmi szervezetének európai igazgatójával (Humane Society International) és egy élő legendával, a szakmánk legnagyobbjával, D. U.-lel. Merthát úgy alakult, hogy Ruud, – a világ legjobb főnöke, aki egy 50 eurós belga csokibombont küldött nekünk az első közös sikerünknél – a “kutyás főnök” épp a top legmenőbb konzultáns céggel gondolta megosztani a projektünk eredményeit, és megvitatni velük, hogy mi is legyen a világszintű stratégia. Gondolhatod! D. nevét kábé tizenötéve hallottam először, mint a

top-top fundraising véleményleadert. Ez a fickó egy birodalmat hozott létre, van vagy negyven országban cége és a madridiban is körbevitt, ott is vagy ötvenen dolgoznak neki. Közben a sok cég közül van egy, ami engem a legjobban érdekelt, a tanácsadó cége, mert itt vannak a legmenőbb tanácsadók a világon, a szakmánkban. Az egyik legfőbb E. az igazgató. Nos, ezt a két napot pedig velük terveztük tölteni, D-vel, aki épp egy kínai fundraising konferenciáról tért haza, ahol ő volt az egyik főelőadó és E-vel, aki a top tanácsadó cégének az igazgatója. Ráadásul éppen ebben az időszakban hirdettek ők állást, egy konzultánsi pozíciót (vagy később kiderült, hogy nem teljesen pozíció, csak bedolgozás) ami pont nekem lett kiírva, mert épp olyan embert kerestek, mint én. Szóval én persze megpályáztam, hisz ugyan épp elhagytam a szektort és meghasonlani látszottam az olasz élményeim által, de mégis, azért mégis! Ez a világ top cége a szakmánkban élő legendával az élén 😀 Szóval ők meg tök happy-k voltak, hogy együtt tudnak velem dolgozni mielőtt felvennének, szóval bemutathatom mit tudok (a kutyás projektben mint megbízók voltunk jelen, de közben én meg mint hozzájuk pályázó is…) szóval tök jó, megismerkedünk és aztán majd meglátjuk.
Sajnos bejött egy nem várt körülmény, hogy a Gergő totál lebetegedett, de úgy, ahogy évente egyszer (vagy sem) és még az ágyból sem tudott kikelni. Az orvoshoz is el kellett mennie és az egész második hét odalett attól, hogy ő az ágyat nyomta. Végül valami kétes antibiotikum hozta vissza belé az életet épp mielőtt én elszálltam volna Münchenbe otthagyva neki a gyerekeket… de erről majd később.
A lényeg, hogy nekem maradt a felkészülés, az adatok elemzése, a tanulság leszűrése, a projekt összefoglalása és ráadásul a teljes előadása is… elég necces, mert a projekt nagyobb részét Gergő vitte és ugyan én a tervezésben és az értékelésben nagy szerepet vállaltam, a projekt belső koordinációjában szinte semmit. A Nagy Legendával való tali miatt – és persze az álláspályázatom miatt is – eléggé izgultam az elődásban, de végül minden jól alakult, és mindenki tök barátságos volt, már az elején puszival üdvözöltek, mint valami régi ismerőst és volt vega ebéd és irdatlan jó indiai vacsi is az első nap. A munka is jól ment, mert végül E-vel – akinél okosabb és kedvesebb emberrel a szakmámban még nem találkoztam – teljesen egymásra hangolódtunk és végül mikor elkezdett egy mondatot én befejeztem, meg még inspiráltam is, mondta. Szóval jól alakult, csak a végén olyan voltam, mint egy mosott rongy, mert nyolc órán át meetingeltünk és tágítottuk a tudatunk…
Ez a banda egyébként angol és holland meg amerikai, akik – szerintem tuti a spanyol konyha miatt -költöztek Madridba, mert itt az élet sokkal naposabb, és könnyebb (?). De az biztos, hogy imádnak enni, mert – mint ahogy az olaszok – itt is minden szünet azzal telt, hogy a kajákról beszéltünk.
Végül a meeting lement és még egy állásinterjút is belenyomakodtunk, amin már mindannyian eléggé kimerültek voltunk, így néha megfordult velünk a tér.
A végén boldogan távoztam, mert ugyan nem volt minden tökéletes – például hiányzott Gergő! – de mégiscsak egy nagy távlat nyílt számunkra a nonprofit konzultáns szakmában.
Folyt köv, remélem hamarosan…És kiderülhet, hogy mi lesz velünk a jövőben…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.