fekete és fehér

Végre van internetünk otthon! Végre elköltöztünk a másik lakásba. Talán lassan mostmár minden rendeződik. Hiszen a fa padlón ülve a fiesole-i hegyet látjuk, Babszival csak ülünk ott, a nappali közepén és bámuljuk a kilátást és nézzük a vadul cikázó fecskéket előttünk. A harmadikon lakunk, nincs lift, a lakás marhára nem gyerekbarát, mégis, végre van lakásunk. Végre nem valakinek a “nyaralójában” lakunk olyan helyen, ahol nem folyik le a padlón a víz a fürdőszobában, ahol nincs hely megfordulni a konyhába, ahol a szekrény tele van mások cuccaival, ahol a kukákat az ablakunk alatt éjjel 2 és 3 között üríti a szemetesautó és ahol minden órában elvágtáz egy szirénázó mentőautó. Ahol ugyan öt percre van a dóm és a 800 éves házban az ágyon fekve a freskón lévő kacskaringókat mesélem Babszinak. Végre elköltöztünk egy olyan helyre, ahol a járdán elfér a babakocsi és nem is százéves kövek vannak egymás mellé állítva, hanem igazi, egyenes aszfalt van. Ahol van a közelben nagy és még nagyobb bolt, ahol van fa a játszótéren. A lakásba, ami ugyan sokkal többe kerül, mint eredetileg terveztük de még annál is többe, amilyen áron a honlapon hirdették.
Alig több mint egy hónapja vagyunk itt. Babszi első szülinapján költöztünk, amikor végighányta az éjszakát. Még mindig nincs rezidenciám, sem bankszámlám és Levinek sincs még sulija. Viszont kétszer is meglátogattuk már a helyi gyerekkórházat és egyszer Levivel az egész vasárnapot ott töltüttük, aminek az előnye az lett, hogy végülis lett egy diabétesz orvosa. A hátrányait most nem említem…
A dolgok jól és rosszul is alakulnak egyszerre, ezért a nap végére mindig kiüt minden rosszat egy jó és fordítva, szóval leginkább kimerülve a sok eseménytől és fejleménytől zuhanok ágyba. Gergő még mindig nincs itt, ez a legrosszabb. És még mindig minden éjjel agyoncsípnek a szúnyogok, akármilyen szúnyogirtót is használunk. A legjobbat meg még nem is említettem, belekeveredtem egy rendőrségi ügybe is, aminek még kérdéses a kimenetele, lehet teljesen okés is és lehet nagyon rossz is, mint itt minden.Egy hónap alatt jártam Indiában is és a munkahelyen is hullámzó, hol túl egyszerűnek, hol fölöslegesen bonyolultnak találom a munkát. Minden rossz is és jó is egyszerre, mint például irdatlan a bürokrácia, de közben tök kedvesek az emberek. De minden tele van ellentmondással, minthogy sok külföldi család van itt, vagy inkább nők, akik itt maradnak, vagy ide jönnek gyerekkel vagy vegyes családok, akik szerint Firenze, Toszkána ideális a gyerekekkel, de közben nincs hely az állami bölcsiben, katasztrofikus a helyzet az önkormányzati oviban és a magán meg 650 euróba kerül és sokszor ugyanúgy csak egy vékony kis matracon alszanak a gyerekek egy ablaktalan helységben délután. Vagy hogy “Firenze nagyon zöld és könnyű innen kirándulni”, miközben akármerre indulok el, a fák lombját követve, végül zárt kapukba torkollok, mert a kertek a városban általában magánkertek, amelyeket nem is érdemes kertnek nevezni, inkább parknak. A játszóterek szakadtak, régiek és alig vannak, a gyerekekre tűz a nap, mert nincs még fa sem. És eddig igencsak nem sikerült csak úgy kiruccannunk a városból kirándulás kedvéért, egyszer mentünk le a tengerre, az is nagyon gáz volt.
Most, hogy van végre megint netem otthon, elkezdhetem szépen sorravenni, mik történtek eddig, hogy beszámoljak Indiáról és a reptéren a rendőrségi váróban töltött időmről és mindenről szépen sorban.
Időm alig van gondolkodni. De talán majd most, hiszen gyalog járok dolgozni és az kb 35 perc reggel és délután. Lesz időm hát gondolkodni, hogy miért is jön ez a sok rossz a jók mellé, mit jelenthet, hogyan kezeljem? Merjek-e örülni a jónak vagy jelnek tekintsem-e a rosszat? Egy biztos, itt semmi nem fekete vagy fehér. Minden egyszerre fekete és fehér…:-o

1 thought on “fekete és fehér

  1. Drukkolással vegyes érdeklődéssel olvasom a blogot. Eszembe jut, hogy Angliában nekünk is az első fél év volt a legkeményebb.
    Egy ötlet: az “5 perc angol” alapítói (Szalai Nóri és családja – 2 gyerekkel) Olaszországban élnek, szerintem sokat tudnának segíteni neked.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.