magyar időjárás

weatherMi az, ami a legmeglepőbben újdonság?
Sokmindenre számítottam, hogy nehéz lesz megszokni, de az időjárással nem számoltam! Három éve élünk napsütésben, télen-nyáron nyárban, ezért a tél eljövetelétől nagyon is félek. De a gyors változásokra nem voltam felkészülve. Májusban jöttünk haza, amikoris olyan idő volt, amilyenre nem is számítottam! Méginkább feltűnik most a klímaváltozás hatása nekem, mert sokszor emlegetjük, hogy gyerekkorunkban, 30 éve még nyáron nyár volt és télen tél és nem kellett minden nap időjárásjelentést nézni, hogy akármilyen hónap van, ma éppen zimankó lesz-e vagy hőség? Persze Kanárihoz vagy Bangkokhoz hasonlítani felesleges, merthogy ott nagyon állandó az időjárás, de azért nem sejtettem, hogy ekkora hőmérsékletingadozások vannak itthon.
Először is, nekünk nincsenek téli ruháink. Se kabát, se vastag pulcsi. Az őszi és tavaszi ruhák is csak alig-alig akadnak, inkább mondhatnám amolyan irodai ruháim vannak, amiket a 17-22 fok közötti hőmérsékleten jól lehet használni. Szabadidős rucikban pedig csak a nyári és még nyáribb! Taiwanon gondban is voltunk emiatt, no de itthon!
Nem hiszem el, hogy a legnagyobb napi szintű problémám: nem tudom milyen ruhában hagyjam el a lakást! Hiába süt a nap, hiába látom, hogy fúj a szél… és ha esik! No, akkor nincs olyan kiszámíthatóság, mint Malajziában vagy Thaiföldön, hogy tudom, hogy az eső meleg és hogy csak egy órán át fog tartani… nem, itthon bármi megtörténhet!
Talán az időjárás is az ország hangulatához idomult…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.