repülős videók

26D32CE700000578-0-image-a-12_1426850290296Eddig mindig elfelejtettem cikket irni arról a bizonyos kisfilmről a repülőn. Ugyebár minden alkalommal, ha felszállsz, elmondják a kedves kis légikisérők, hogy mi a teendő gáz esetén. Ilyenkor többnyire kiállnak a folyosóra és mutogatnak mosolyogva, miközben a monitorodon nézheted az animációt vagy videót arról, hol az oxigénmaszk és a merre kell kitörni az ajtókat, ha baj van. Itt Ázsiában nem szoktak nagyon mutogatni, ráhagyják a tévére. Mindig gondolkodom a filmek közben, hogy milyen is lehet egy ilyen filmet megcsinálni? Biztos az a legfontosabb, hogy az egészet valamiféle unalmas protokollnak tartsuk mi, akik egy nagy fém csőben az égbe repülnek, semmiféle értelemtől nem vezérelve, mindössze megbizva abban, hogy van olyan fizika, amit sosem érhetünk, de fenntart valahogy a madarak között bennünkevideo-undefined-26CEA24300000578-668_636x358t, egyébként földhözragadt emberkéket. Szóval nézem a videót és arra gondolok, hogy ha belegondolok, akkor valójában egy irdatlan pánikban kéne kitörnöm, mert épp arra buzdítanak, hogy ha nincs levegő a repülőn (Úristen, ha nincs levegő!!) akkor előbb magamra rakjam az oxigénmaszkot, csak azután a gyerekre. Persze! Nyilván tuti nem így csinálnám! Aztán még fokozzuk, hiszen olyanokról van szó, hogy ha belezuhanunk az óceánba, akkor mi a teendő. Persze az animáción csak szépen landolunk a felszínén és aztán jönnek a vicces kis narancssárga gumicsúszdák, amik olyanok, mint a játszóházban. A gyerekek előre örülnek, hogy micsoda élvezetben lesz részük! Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy vajon hány alkalommal élte túl bárki is egy 12repülőgép szerencsétlenséget? Meglehetősen kevés olyan zuhanólandolás van, amit bárki is túlélt. Arról nem beszélve, hogy ha az óceán közepébe zuhanunk éjszaka még ha túléljük is a zuhanást, nem túl sok esélyünk van a túlélésre.
Na, de ezekhez a gondolatokhoz képest mindenki tök nyugi, valójában senki nem nézi a videót, mindenki tudja, hogy ha gáz van, akkor gáz van, és tutira nem fogunk semmi mást csinálni, mint üvölteni a pániktól.
Mindenesetre ezek a videók tényleg unalmasak, bár nyilvánvalóan ez is a céljuk. Kivétel egyet, a filippínó légitársaság filmjét, amin egy Dr Monk kinézetű figura amolyan 26D32CF300000578-0-image-a-13_1426850293019Mr Bean-es előadást nyom végig. A fickó egy ötéves gyerek szintjén viselkedik, és ez az első videó, amit tényleg végignézek és még élvezem is. Végre valami! Ha meg kell halni, le kell zuhanni egyszer, akkor legalább előtte egy jót nevessünk!

Képek az AirFrance-ról, úgy látszik ott is vicceskednek 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.