környezetvédelem Ázsiában

plastic-bottle-ban-san-franciscoBangkokban (vagy talán máshol is) az a divat, hogy a szállodák saját cimkéket gyártanak a műanyag üveges vizeikre. Igy a hotel logóját nézegetheted a tréningek alatt. Legutóbb négy napot kellett eltöltenem egy szálloda tárgyalójában egy tréningen. Az első napon sok műanyag palackos víz volt kitéve, az emberek itták is meg nem is. Hiszen műanyag üveges és aki környezettudatos, annak ez nem annyira tetszik. Első nap szóltunk is a szállodának, hogy nem lesz ez így jó, hozhatnának üveges vizet vagy nagy víztárolót. Második nap végére sikerült is beszerezniük egy nagy üveget, amelyben a vizet tárolták, sőt harmadnapra sikerült is berakni magába a terembe, ahol az egész napos megbeszélések zajlottak. Negyedik napon az egyik szünetben szóltunk a személyzetnek, hogy kifogyott a vizes tartály és ők sietve küldtek be valakit harminc műanyag üveggel, ami biztonság kedvéért még kétszeres műanyag csomagolásban is volt, hogy ezeket az üvegeket egyesével kibontva beletöltse a vizestartályunkba.
Szóval a végén nem csak elhasználtunk rengeteg műanyag üveget, amit egyáltalán nem akartunk, de még vásároltattunk is velük egy üvegből készült vizestartályt, amit valószínűleg sosem fognak használni és még az üvegpoharak mosogatására is fölöslegesen kerül majd sor.
És hogy ez mennyire jellemző? Nagyon is.
A szállodák minden igényt kielégítve elképzelik mikre van szükséged és mikor direkt kirakod, hogy nem kérsz takarítást, akkor is takarítanak, vagy annak ellenére, hogy a fürdőszobádban van egy üzenet, hogy csak akkor mossák ki a törülközőt, ha ide vagy oda teszed, ezt a saját szabályukat nem követve, biztos ami biztos mindig mindent kicserélnek és kimosnak újra és újra. Így van most annyi felbontott szappanunk otthon, hogy tíz évig is elég lesz, na mert azt aztán tuti kidobnák…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.