a színek

rsz_11_steve_mccurry_shaolin_monks_training_copyright_steve_mccurry_courtesy_st_moritz_art_mastersHa Thaiföldre jössz mindenképp gondold át milyen színű ruhákat hordasz. 😛 Bár turistaként soha senki nem fog rosszat gondolni rólad, de azért nem árt, ha tudod, hogy miért néz mindenki meglepett arccal rád a metróban, ha a király szülinapján vörös pólóban vagy.
Milyen színek számítanak és mit jelentenek?
Nos, a király színe a sárga. Talán azért, mert az aranya is az ő színe, de valahogy könnyebb sárga pólókat nyomni, mint arany színűt… Amikor királyi ünnep van, például a szülinapja, akkor minden évben illik egy újabb citromsárga pólót vásárolni. Maga a nagy ünnep, a királyi szülinap egyébként is kb 4-5 napig tart, amikor minden napra kell új póló, szóval aki arra hajt, hogy sárga pólót áruljon Thaiföldön az jó biznisz!  Évente 4-5 új sárga póló mindenkinek… mennyi ilyen pólójuk lehet otthon?
Aztán a királynő jön, akinek a színe a lila. Az ő szülinapján lila pólót illik venni. A királynő szülinapja az anyák napja is egyben. Erre a nagyszabású ünnepre (ami persze szabadnap is) most például világoskék pólókat nyomtak és egy országnagyságú biciklis felvonulást szerveztek. “Bicajozz anyáért” volt a címe és még ha zuhogott is az eső, ők csak nyomatták a sok világoskék pólóban a bicajozást.
Aztán van a vörös szín, ami a vörösingesek sajátja, és mivel ők az éppen aktuális diktátor ellenségei, érdemes végiggondolni mikor vegyél fel vörös pólót.
A narancssárga még egy foglalt szín, mert ez a buddhista szerzeteseké. Itt a szerzetesek narancs lepedőbe vannak burkolva. Mások nem is nagyon hordanak narancssárgát.
A többi szín kb okés, bár ki tudja, hogy mi mit jelent…
Mindenesetre még egy érdekesség a színek kapcsán. Valami furcsa okból kifolyólag itt az autók vagy fehérek vagy szürkék vagy feketék.
A taxik rózsaszínek és sárgák, a buszok meg irtósok színűek, szóval nem tűnik fel elsőre, de ha jól megnézzük, akkor a magánautók mind fehér, fekete és szürke színűek… érdekes.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.