giccsparádé műanyagból – itt a Karácsony

20141213_105149Anyám! Ennyi óriás műanyag állatot! Na de mégis! Minek ennyi szemetet gyártani? Minden évben ezt nyomják? És mindent körbefolyik a vakitó, sugárzó karácsonyi fény, a világitó, izzó cuccok, a fényvibráció. Tizméteres siruhába öltözött gumimacik és műhó és karácsonyi fények a buddhista szoborkon, delfinekkel szánt húzó mikulás és mangafejű óriásszobrok, szilveszteri, karácsonyi és farsangi diszek egymáson, kék műanyag karácsonyfák…. És egy torony régi tévékből! (Talán ez volt az egyetlen, ami nekem mondott valamit. De valószinűleg éppen nem azt, amit közölni akartak vele. Pedig gyönyörű szobra lett a konzumerizumus abszurditásának!)20141120_174529
Wow! Itt a Karácsony!
35 fok van és hőség és közben mindenhol téli holmikat árulnak, sapkát, kesztyűt, télikabátot! És a nagy bevásárló központok előtt pózolnak a nagyik az óriás rózsaszin, fürdőruhás, mikulás-sapkás mangafigurák előtt! Ajajaj! Mivé lett a világ!
És mi lesz mindezzel a sok óriás kacattal az ünnepek után? Legalább elvihetnék vidékre játszótérnek! Vagy inkább lehetne nagy kajaosztás ebből a pénzből!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.