esős évszak

Itt csa20141102_174332k két évszak van, a száraz és az esős. Hogy melyik a hidegebb, még nem tudom. Egyelőre mindkettő irtó melegnek tűnik. Az esős évszakban, minden hiresztelés ellenére NEM esik állandóan! Sőt! Kifejezetten kellemes az esténként egy órára lezúduló eső. Persze más itt az eső, mint otthon. Egyetlen pillanat alatt jön, körülöleli a szürkeség a felhőkarcolónkat, eltompulnak a távoli épületek körvonalai, a tetőteraszokra épült kerteket is alig látni, aztán viharral, vizszintes esővel nekiindul az eső. A felhők táncot járnak és a 13. emeleti ablakunkból látni fél Bangkokot, ahogyan egyik felén még süt a nap, a másikon már elmázolta az eső a tájat, felettünk meg sötétlik az ég! Elmúlik az egész nagyonis hamar. Van, hogy még egy fél óra sincs. Utána pedig nincs hűvösebb, nincs sötéteb20141102_174115b, elmúlik, mintha sosem lett volna.
Októberben leginkább akkor esett, mikor végeztem a munkából és kiléptem a Greenpeace irodából, délután hatkor. Épp mindig megeredt. Az itteni emberek nagyon viccesek, mert ha esik, ők aztán nem mennek sehová. Igy ottmaradnak inkább a metróaluljárókban, a felüljáró közepén, a skytrain megállójában. Leülnek a földre és nyomkodják a telójukat. Mikor felfelé megyek a metróból Sutthisan-nál, onnan tudom, hogy esik még odafönt, mert jólöltözött öltönyös, kiskosztümös fiúk-lányok ülnek a földön és telóznak… szóval esik, gondolom és kinyitom az ernyőm.
Nevetve szaladok haza, átugrom az óriási pocsolyákat és nem érdekel, ha még a szél is fúj és nem tudom kinyitni az ernyőm. Hiszen olyan, 20141102_175735mint otthon, nyáron!

 

A képen ugyanaz a táj csak 10 perccel később.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.