a biztonsági őrök kontinense

249344736_9d1368c436Olyan,mintha egész Ázsia a biztonsági őrök országa lenne. Mig Thaiföldön a bárgyú mosolyos, folyton tisztelgő, egyenruhásokkal van tele a bolt, addig Jakartában a felhőkarcolókra fér rá kivül-belül az őrzés. Van két alak a jobboldali kapufeljárónál, kettő a baloldalinál, aztán információs pult nevű asztal mellett ülnek az óriási előcsarnokban is ketten, aztán minden egyes emeleten egy-egy fickó. Nézem is őt, és arra gondolok, milyen borzasztó meló, hogy egész nap a szürke folyosót bámulja és csak mosolyog ránk, mikor ki és bemegyünk. De aztán rájövök, hogy valószinüleg ez egy marha jó állás, főleg hogy mások meg a földeken dolgoznak vagy szeméttelepeken guberálnak.

Levi visszatiszteleg az idősödő thai bácsinak a bankban, akinek mindössze az a munkája, hogy ha közelitesz a bankhoz, akkor kinyissa az ajtót. Valószinüleg azért is nincs túl nagy munkanélküliség Thaiföldön, mert az emberek efféle „jópofa” munkákkal vannak ellátva. Levi visszatiszteleg és a nénit is utánozza, aki összeteszi a két kezét és meghajol. Kap khun krap –mondja Levi, mert a thai nyelvtudása azért lassan, de biztosan haladgat.

Advertisements

One thought on “a biztonsági őrök kontinense

  1. Engem az egesz valahogy a keso kadar rendszerre emlekeztet, bar akkor meg ovis voltam, igy sokra nem emlekszem:D sok egyenruha, kb mindenkinek van munkaja , de nagyon sokan telleg nem csinalnak semmit. A kisvallalkozok beken vannak hagyva + van egy josagosnak tuno oreg kiraly . ..

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.