mi lesz veled Magyarország?!?

20140913_111453Dehát mi folyik otthon?! Mégis, hogyan lehet egy ennyire abszurd, kaffkai drámában élni?
Annyiszor gondolom magam haza, olyan sokszor merengek azon az otthonon, amit otthagytam, azon a Magyarországon, amiben még nem is olyan régen én is otthon voltam. És azon is, ami miatt elhagytam.
Kinos magyarnak lenni! Kinos volt Kanárin, mert mindenki ismerte Orbán Viktort és mindenki sajnálattal és együttérzéssel bólogatott, mikor mondtuk, hogy mi a helyzet odahaza. És közben minden egyes hir otthonról, a szivembe mar. Mi folyik otthon? Miért nem vagyunk ott, hogy mi is tüntetssünk? Hogy mi is tegyünk valamit, hogy változzon a helyzet?

– Totális őrület, ami otthon folyik – mondom Rodnak és közben érzem, hogy remegek. – Hiába vagyunk Jakartában, egy szállodában, irtózatosan messze mindentől, én mégis közel vagyok és reszketek az idegességtől. Hogy változik otthon minden, hogy egyre nagyobb a szegregáció és a diszkrimináció és darabonként omlanak le a demokrácia lassan felépitett falai. És a gyerekeket katonáknak nevelik ósdi bibliai tételekkel és álszentséggel, megkülönböztetésre és gyűlölködésre tanitják. A civileket meg, – akik már csak alig vannak és igy is bizonytalan a helyzetük,-  a kormány a rendőrséggel támadja?? Hát mi folyik otthon? Hogyan létezhet ez az ország Európa közepén? Egy ország, ami visszafelé halad a fejlődésben? ami a legrosszabb és legveszélyesebb barátokkal kacérkodik, aki a fejlődésnek ellenlábasa, aki diktatorikus, szegregált államot épit? Úristen, de jó, hogy eljöttünk! Hogy nem kell a gyereknek egy ilyen iskolába járnia!
De mi lesz otthon? Mi lesz veletek? Mi lesz veled, Magyarország?
Kérlek, mondjátok, hogy ennél jobb a helyzet! Hogy csak innen, Ázsiából tűnik minden ennyire nyomorultul reményvesztettnek! Hogy nem is igy van és ti láttok otthon reményt! Hogy van miért hazamennünk…Kérlek, mondjátok, hogy nincs veszve minden.

1 thought on “mi lesz veled Magyarország?!?

  1. Nyugi, messzebbről mindig ijesztő. Aztán hazamész, és visszasimulsz abba, amibe egyébként nem érdemes, de könnyű, mert ismerős és otthonos. Mész majd megint tüntetni, és ugyanúgy nem változik majd semmi… Remélem nem mentek oda élni sohatöbbé! 🙂
    Különben örülök a blognak nagyon! Sokszor felnyafogok imígyen: miért nem ír mindenki blogot!? Legalább te már írsz. 🙂 Csokk!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.