idő

2357676649_2f364ca1b0Nagyon orülok, hogy végre van magyar billentyűzetem! Ugyan még nem sikerült megoldanom a hosszú i és a rovid ő problémáját, de már a szeren vagyok!! nem vagyok egy nagy technikus.. az IT-hez sem értek egyáltalán.

Végre elérkezett ez a nap is. Van magyar billentyűzetem és visszakerült hozzám az a 8 oldal, amit az első héten irtam… persze még nem tokeletes minden, mert nem találom a rovid ő betűt, de azért lassan, de biztosan már haladunk.

Augusztus vége van, bár, mint ahogyan eddig is mindig, az idő ossze-vissza jár, az évszakoknak már otthon (lásd odahaza, Mo-on) is egyre kisebb a jelentősége, de itt végképp semmi. Száraz évszak és esős évszak. Ez a kettő váltakozik, mindkettő esetében marha meleg van. Most, az esős évszakban azért vannak zuhék, de nem vészesek, mert ugyan erősek, de gyorsak is. Ekkor megáll a forgalom és mindenki behúzódik valahová. Az levegő nem hül le az eső után sem, majdhogynem ugyanolyan pára van eső előtt, mint után. Szóval nemigen változik semmi.

Mint Kanárin. Ott mindig nyár volt. Az idő ott is, mint itt relativvá vált lassan. Igy mondhatom, hogy az elmult 1,5 évemben mindig nyár volt és az elkovetkezo 2 évben is az lesz. Stagnáló idő, ami lassan csordogál, bár néha utol kell érnie magát, ezért meglepő fordulatokkal nagyokat ugrik a térben. Nos, ilyen volt Kanárin, hogy Levi a magyar első osztály után rogton a harmadikat kezdte ott vagy hogy biztos, ami biztos egyik kultéri óra sem műkodott… nehogy valakit osszezavarjon.

Itt kicsit másmilyen az időérzékelésünk. A nagyváros rohanása vegyül a bennem lévő óriási csenddel. Nincs itt velünk senki és kozben tobzódik az utca az emberektől. Sokan vannak korülottünk, mégis magányosságban vagyunk. Kevés a tenni, aggódni való, mégis mivel csak ez van, nagyobbnak tűnik, mint máskor.

determinism2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.