dzsungelfák

Sajnos nem tud20140809_185227om, milyen buddhista ünnep van ma. De még a metrón is ingyen lehet utazni. Igazán megtehetnék ennyit az országnak, hogy megnézem. Csak sajnos még mindig nincs netünk. Kicsit körülményes netezni a telefonon. Mindenesetre emiatt a kedves kis ünnep miatt most négynapos lett a hétvégénk. Elhatároztuk, hogy felmegyünk északra. Charlotte, az angol munkatársam nagyon ajánlotta Chiang Dao-t, és ott a Nest nevű kis helyet. Charlotte a maga brit, fennkölt angolságával áradozott a helyről.
– 4 évet éltem Chiang Maiban. Ott szerettem bele az országba. És ez a Chiang Dao Nest! Ez egy fantasztikus hely. A dzsungelben van, egy angol-thai házaspár működteti, kis bungallók, minden teljesen természetes.
És tényleg, Gergő a házirendet első szótól az utolsóig elolvasta és milyen boldoggá tette mindaz, amit olvasott…
– Képzeld, itt figyelnek a fényszennyezésre. Azért is adtak kis elemlámpákat, hogy ne égessék éjjel a lámpákat, hogy lehessen látni a csillagokat és ne zavarjuk meg a dzsungel életét. Nincs palackos víz sem. És észrevetted, hogy az étteremben rögtön kihoznak vizet? És rögtön azt kérdezi, hogy ugye kérsz vizet? Nem is ajánlanak semmi méregdrágát.
– De azért nehéz lehet a helyi thai lányoknak hozzászokni mindehhez, mert ugyan azt olvastam a honlapon, hogy a bungallókban csak akkor van takarítás, ha külön kéred, de közben mindenképp be akart jönni a lány és nem is értette, hogy miért nem kérek új törülközőket és még 20140810_164028három kis üvegnyi kis sampont.
– Ja, nehéz nekik megérteni ezt a nyugati spórolást, a luxus elutasítását.
– Roddal is beszéltük, hogy valami olcsóbb, kevésbé luxus szállodát kellene keresnünk az indonéz útjainkra. Bár valójában nem kerül sokba a mi fizetésünkhöz képest, de azért mégiscsak sok az övékéhez képest. De közben az indonéz iroda foglalta ezt le nekünk.
– Biztos azt hiszik, hogy farang igazgatóként ilyen luxusigényeitek vannak. Pedig inkább a luxus elutasítására van igényetek – nevet.

– Ez a hely csodálatos! Olyan,mint ahol a hobbitok laknak! És nézd, anya, azt a hegyet! Biztos ott lakik a sárkány! – Levi majd kicsattan. Nagy botokat keres és minden erejét bevetve próbálja lerángatni róla a kis ágakat. Végül Gergő megsajnálja és egy bambuszbotot ad neki.
– Itt rengeteg a bambusz. És az sokkal jobb neked botnak – közben megtanítja, hogyan kell egy botot eltörni.
– Azt hittem a bambuszerdő olyan,mint a Kungfu Pandában… de itt tökre nem olyan. – mondom. – itt minden együtt él. Nézd, ez olyan, mint az akác, az meg bambusz, az meg olyan óriási fa… jaj, sajnos fogalmam sincs, hogy melyik fát hogyan hívják…
– Az meg olyan, mintha kannabiszfa lenne.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.