Jakarta és a GP iroda

A Greenpeace iro20140708_180457da egy felhőkarcoló ötödik emeletén van. Labirintusszerű iroda, tele ablakokkal, leginkább nyitott terekkel, amiket a greenpeacesek bambuszokból késztett falakkal választottak el hullámvonalakban. Az ablakokból kilátni a szomszéd felhőkarcolókra, meg egy közeli kisebbre, amelyiknek a tetején pálmák vannak. Az iroda hátsó traktusában szines puff-fotelek a földön, szőnyeg, nyitott ebédlő és konyha, no meg az imaszoba.

  • Hova tűnt mindenki, Frandy? Már azt hittem mind elmentetek – nevetek rá Frandyre, aki épp a konyha felől jön felém.
  • Hát imádkoztunk – magyarázza és mosolyog és arra gondolok, hogy ez a fickó mindig úgy beszél velem, mintha félne tőlem.
  • Áááá, akkor értem. És mindannyian egyszerre imádkoztok?
  • Ötször van imádkozás, hajnalban, délben… – és sorolja, de nem birom megjegyezni.
  • Ja, amikor az éneklés van – bólogatok és eszembe jut, ahogyan Rod kérdezte, hogy felébredtem-e hajnalban, mert a hotelünk mellett van egy mecset és onnan szoktak énekelni. De én nem az éneklésre ébredek fel, hanem kábé mindenre. És épp most is a derekamat masszirozom, mert nagyon kemény volt az a bizonyos hotelágy és milyen jó kis torna is az imádkozás naponta ilyen sokszor. Meghát ki is szakit a munkából. Persze gondolom csak az imádkozik, aki megteheti, hogy abbahagyja a munkáját. És elképzelem, ahogyan Magyarországon be lenne épitve egy kis szentély vagy egy kis kápolna és mindenki menne imádkozni két vagy háromóránként.

Végignézek ezeken a fiatalokon. Olyanok mint mi. Bár néhány lány szines kendőt visel, de mégis, minden másban olyanok. Mégis. Nehéz elképzelnem, hogy a vallás egy fiatal ember számára ilyen fontos lehet.

 

20140708_18050020140708_180358

bocs a képek minőségéért, a telót még csak akkor kaptam és nem tudtam, hogyan kell változó fényviszonyok között jó képeket csinálni…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.