aloé

aloeElső héten teljesen kisebesedett a szám. Aloéval kenegettem, mert itt mindenre azt használják és mindenhol van. Hajniéknak sok kisebb-nagyobb kis növényük volt a tetőteraszon, onnan törtünk és kenegettük. A leégésünket, a bőrünket, a zúzódásokat is azzal kentük.
– Mindenre jó – mondta Hajni és tényleg, a boltban árulják arckrémként,  fogkrémet és sampont is csinálnak belőle. De leginkább gyógyító hatású. Állítólag La Palma szigete tele van aloé földekkel, oda invitálják a turistákat is.
– És mit csinálnak a turisztok az aloé földeken? – kérdeztem.
– Semmit. Nézik.
Amikor három héttel a megérkezésünk után kibéreltünk egy lakást és elköltöztünk a Hajniék ablaktalan kis szobájából – amit egyébként mindig az ilyen kivándorló ismerősöknek tartottak fenn és előttünk és utánunk is voltak és lesznek még sokan átmeneti lakosok ebben a szobában – kaptunk egy műanyag cserepes aloét. Levi választotta ki a sok közül és ezért egy három növényből állót kaptunk, a szokásos ötliteres műanyag vizesüvegben. Büszke aloé tulajdonosként vittük haza.
– Most, hogy függetlenek lettünk, lett aloénk – mondta Gergő.
– Igen, ez a függetlenedés jele – kontráztam rá.
– Ha majd lesznek Lizától és Gergőtől származó magyar letelepedők – mint ahogy Hajni után már két „generációt” számoltunk, – akkor majd mi is adunk nekik aloét –  nevettünk. Mert jönnek még ki majd magyarok. Mint ahogy Hajni egy éve megírta a határátkelő nevű blogra a cikkét, milyen jó is Kanárin magyarnak lenni, és azóta csak jöttek az e-mailek neki, idegentől, ismerőstől! Mi is ezért érkeztünk, mert olvastam Hajnit. És Andiék, és Andiék miatt Gábor unokatesója és így már a második generáció Hajniék után. Talán így leszünk majd mi is. Mindenesetre egy olyan lakást vettünk ki, ahol el tudjuk szállásolni hetekre, akár hónapokra is a barátokat, ha úgy döntenek, hogy itt próbálnának szerencsét. És a szobába beraktuk az aloét is. A mi aloénkat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.